Marquee

Sunday, 14 August 2011

Bad Condition

Assalamualaikum,

Lama dah x jengok my Blog... Bz sket lately dengan penangguhan pindah, then pindah with my bad health condition... 13/8/2011 jam 2000 hrs im goin to Hospital Sultan Ismail dan kene masuk air dan kene inject 3 jenis ubat...  Then Doctor bagi MC hari Isnin untuk berjumpa ngan Pakar bedah... Kemungkinan besar bekas appendix yg telah di operation tahun 2009 tu infection dan usus I tertwist.... Sakit x leh nak ckp la... Hope Isnin ni dapat tau la camne nak solve the problem. X tahan dah .... Doa kan I Ok2 je k..... TQ n Bye

Saturday, 21 May 2011

Gaya Ala-ala Siti

Gaya Siti






~ Assalamualaikum ~

Hi guys , hehehe .... kali ni I saje je nak tunjuk buang tabiat I... hehehe
Amacam ada gaya Siti Nurhaliza x ? huhuhuhu ... 
Actually sebelum dia kawen ngan Dato' K, she is my idol ,
tapi after her marriage i x berapa sangat la ...
But still gaya ngan sora dia masih I suka ...
Ni Antara gaya dia yang I suka, walaupon orang kata gaya ni x tutup aurat,
but still i like.... make me so cute ...wakakaka ( Perasan dah sampai ) ....
Ok la guys ...kalau u all ader masa comment la pic I ni.... huhuhu...
Tata ..... 



Wednesday, 18 May 2011

~Rindu~

Manchinchang Mountain ....









~Assalamualaikum~

Guys .... huhuhuhu... Cam dah lama x update ... 
This time i nak share pasal Manchinchang Mountain kat Pulau Langkawi Pearl island...
Pengalaman pertama naik manchinchang ni memang wuuuuu takot....
Kalau naik genting i berani seratus kali pon x pe...
Tapi kalau yang ni... adoiiiiiyaaiiiii....mmg nak tercabut kaki ngan jantung.....
Pergghhh.... Ngeri abis......
Kat atas tu sebahagian gambar yang diambil di atas gunung tu....
Penduduk tempatan cakap gunung ni ada sejarahnya ....
Dorang cakap kalau tgk betol-betol bentuk gunung ni macam orang kene cincang...
Tapi aku penat merhati gunung ni dari jauh x de pon bentuk kene cincang...

 Ni la bentuk Gunung Manchinchang Dari Airport .... Ada Macam bentuk orang kene cincang x? huhuhuhu .....   pening aku  perhati dengan teliti .....

Tapi guys pi sini memang best r......memang bebaloi....... Sila la berkunjung ke Pulau Mutiara Langkawi ....





Open Your Eyes & Bukalah Matamu



Versi melayu ......





Versi English....

Sepanjang Hidup ( The Rest Of My Life ) -Maher zain Versi Melayu




Aku agak terkejut ada lagu ni dalam versi melayu.... really amaze....

Klip Video "The Rest Of My Life" unOfficial ..... Can Make Me Cry doh....




Tersentuh apabila melihat video ni...walaupon bukan video rasmi The Rest Of My Life nyanyian Maher Zain , tapi terjatuh juga air mata aku yg bertakung. . Mengenangkan nasib aku ni... Boleh ke aku dapat seseorang yang setia menanti aku sampai akhir nafas aku di dunia ni..

Erm, macam mana sayangnya suami pada isterinya dalam video tu, macam tu juga la aku inginkan .. Really tersentuh ... Ya Allah , boleh ke aku miliki insan yang sebegitu rupa .. Penuh dengan kasih sayang, cinta yang mendalam, setia menghadapi segala..

Aku Sentiasa berdoa agar tuhan turunkan insan yang macam ni .... Biar la dia sederhana, tapi kalau dia tahu tanggungjawab dia insayallah bahagia .... Bunyi macam desprate kan... tapi aku bukan desprate ...cuma inginkan sesuatu yang terbaik ... Insyallah ..

Sunday, 1 May 2011

One Nation Emcees - Apa Ku Kisah (MTV @ Muzik25)






Lagu ni ader kene-mengena ngan perjalanan kisah cinta misz yang lalu...really piss off.. tapi nak wat camner kan... wat tak kisah je la.... Share ngan u all k...listen... kat bawah ni ada lirik....

Bercerita lagi lagi dan lagi
Tentang penggantiku dah kau jumpa
Uh dia lebih bergaya
Bicara semanis kola
Dia itu dia ini dia la la la

Verse
Mungkin kau tak tahu
Ku tak seperti dulu
Selama bersama
Ku bukan dicinta tapi diperguna
Hanya sia-sia


Chorus
Apa ku kisah
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah
Apa ku kisah
Apa apa ku kisah
Apa ku kisah apa ku kisah

Dulu ku memang naïf
Sekarang dah naik tarif
Keinsananmu hilang
Janji langsung tak pegang
Aku tak kisah sama siapa engkau bersama
Kau umpama musuhku untuk sekian lama

Kepala pusing
Pusing tidak menentu
Aku bosan caramu
Buatku bercelaru
Orang suka kata-kata yang dusta
Sebelum kau jadi ratu
Baikku jaga (ka-ching) di saku

Ulang Verse
Ulang Chorus

Tak kisah tak peduli
Di sana kau berdiri
Rasa resah gelisah
Kerana ku tak peduli
Dengan segala kata janji
Yang tak mungkin terjadi
Tak mungkin terjadi

Friday, 29 April 2011

Majlis Perkahwinan Putera William Dan Kate Middleton





Sangat sederhana tetapi terlalu elegent dan eksekutif.... WOW ... tapi cuba perhatikan putera harry ... he seems so sad...very sad...apa yang ada dalam kepala dia er? erm... but i iknow u r strong your highness...

Istana Buckingham LONDON


Description
.From Wikipedia, the free encyclopedia
Buckingham Palace adalah kediaman resmi ratu Inggris di London. Istana ini adalah tempat untuk peristiwa-peristiwa kenegaraan, tempat menyambut tamu negara, dan tempat kunjungan pelancong. Seringkali dalam masa-masa kegembiraan, krisis atau perkabungan, tempat ini juga menjadi pusat berkumpul untuk masyarakat Britania Raya.

Bangunan ini sebelumnya dikenal dengan nama Buckingham House, gedung yang dipergunakan sekarang ini dan menjadi tempat kunjungan dari pelancong asing, sebenarnya adalah sebuah balai kota yang dibangun untuk Duke of Buckingham pada tahun 1703 dan diambil alih oleh George III pada tahun 1761 dan dijadikan sebagai rumah pribadi yang dikenal sebagai "The Queen's House". Bangunan ini sudah mengalami pengembangan dari sejak dibangun, secara dasar oleh arsitek John Nash dan Edward Blore, sehingga menghasilkan tiga gedung sayap tambahan dari halaman tengah. Buckingham Palace akhirnya menjadi kediaman resmi dari keluarha kerajaan Britania Raya sejak pertabalan Ratu Victoria pada tahun 1837. Penambahan terakhir dari gedung ini dibuat pada akhir abad ke-19 dan awal dari abad ke-20, termasuk di dalamnya bagian depan yang sering kita lihat sekarang dari Buckingham Palace. Bangunan ini juga masih beberapa kali direferensikan sebagai "Buck House".

Source
.Description above from the Wikipedia article Istana Buckingham, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors here. Community Pages are not affiliated with, or endorsed by, anyone associated with the topic.

Tuesday, 26 April 2011

Berikut adalah antara Menara-Menara Tinggi di DUNIA ... I'm really proud bcoz Menara KLCC still on the list......

 Gambar diatas ini adalah senarai Menara-Menara yang tertinggi di dunia

 Ini adalah Menara Abraj Al Bait yang dibina di Mekkah..  Masih dalam progress. Tapi I rasa amat berbangga kerana Satu Menara yang besar dan tinggi akan dibina berdekatan dengan kawasan Kaabah..... Alhamdulillah Syukor Kepada Allah mengizinkan Umat Islam membina satu mercu yang amat indah

Bangunan Burj Dubai masih dalam pembinaan. Mercu Megah Dubai tp ini bukan menara tertinggi didunia kerana Dubai akan membina sebuah menera baru yang lebih tinggi dalam masa terdekat. 

Menara Spire yang berada di Chicago. Menara yang direka seperti GERUDI.. Tinggi mencecah 609 meter lebih. Sangat anggun apabila waktu malam.

China 117 Tower nama diberi... Reka bentuk mercu yang cantik dan megah. Menjadi Kebangggaan Rakyat China

 Empire State Building yang berada di tengah-tengah bandar New York yang agak senior diantara menara-menara yang lain. 

 Freedom Tower adalah salah satu menara tertinggi di New York

Inilah menara yang bakal mengatasi ketinggian Burj Dubai iaitu Nakheel Harbour And Tower di Dubai.  Sangat Canggih.

Ini adalah mercu yang telah menjadi kebanggaan MALAYSIA ... Kuala Lumpur Convention Center ...

Shanghai World Financial Center Salah satu bangunan tertinggi di China


 
Kalau ada rezeki nak sangat pi ke tempat-tempat kat atas  ... Best ...Mesti mengkagumkan....

Monday, 25 April 2011

Ni satu video yang cukup2 dan terlalu amazing....dalam perkataan lain " WOW " .. Sama sama kita share video ni k...




kalau ader sapa2 yg nak share video yg unik2 dan best sila la join....

TQ

Thursday, 21 April 2011

Bangunan-Bangunan Pelik Dunia

Guys... kali ni i misz infinity nak keluarkan gambar-gambar bangunan yang pelik2 dan mengkagumkan .... I like infastruktur bangunan yang macam ni... amazing sangat....


              Bangunan  yang akan di bina di Pulau Pinang dengan rekaan yang 
amat canggih bakal terbina disana
     Satu lagi bangunan sophisticate negara akan dibina


Rumah x simetri

Macam belum siap tp dah siap sebenarnya


Rumah  ni Cute Abis

Bangunan ni I geli nak tgk tp Bangunan pelik yg teramat sangat

Ni Rekaan bangunan  yang  for me canggih

Ha ha ha ... Ni memang pelik dan menarik...

Rekaan yang pelik...nampak macam tak stabil

Cantik

Bangunan Cumil

Amik Kau....bangunan bentuk peluru

Nice Guitar building

Rumah ni x PELIK mana cuma situasi dan kawasan je yang pelik

Macam kepala Alien

 Bangunan Macam syiling Yen


Rekabentuk bangunan diatas  yang menarik... Really tertarik ....  kalau la dapat pi tgk sendiri kan best...huhu

Friday, 8 April 2011

IntrO

Assalamualaikum ..

Bismillahirahmanirohim ....Hadirnya saya di blog ini ..eh..hehehe...macam nak bagi pidato pulak...

Orait..lets begin here.. empunya nama Maizatul but all my pren called me Mai aka Maie Jasa ....Dalam FB pon Kalau nak search for me just type Maie.Jasa ....

Work as civil Officer @ RMP .. RMP ha...better u search by urself... nevertheless im not a kepohche who always bother others people matter....no no no ... im not like tat k....huhhuhu..

Well the modus operandi I open tis blog just for occasional / santai ... Just as my middle man for any of my discussion or any joke or any hot news from somewhere anywhere... berapa banyak any daa....

Sorry la guys... im using broken english coz better for me to communicate with other bloggers .. im not a teacher or phd doctor using a formal way of communication ... well ...for me bahasa kedai KOPi is much better...

K Guys.. see you as soon as we could k... x sabar gak nak dapat 1st comment...hehehe ...

sweet kiss from me


Misz Infinity ...@-;- .