Marquee

Tuesday, 27 November 2012

Unik ninja

unik ninja


Kongsi pic yang pelik sket ... Camne la gamaknyer motor ni nak jalan ...  3 segi plak tanyarnye....
 
 
kalau camni baru lah leh jalan ... tol x?  hehehe
 

Creative bila yang lama bertemu yang baru ..huhu

Bagi sebagian orang, mengumpulkan detik-detik berharga adalah suatu hobby. Hobby mengambil foto atau gambar memang sudah ada dari zaman dulu lagi, mungkin ratusan bahkan ribuan tahun dalu. Tetapi, pernahkan sahabat bayangkan bagaimana jika foto atau gambar yang diambil puluhan bahkan ratusan tahun dahulu di gabungkan dengan keadaan sekarang? Pastinya ini yang membuat moment tersebut begitu unik . Mari kita lihat bersama.

































Pulau Nagashima Jepon ... ShanTeq

Secara umumnya ramai yang tahun negara Jepun memang ada pelbagai perkara pelik dan unik, mereka sentiasa mencari idea baru dengan kreativiti mereka untuk menarik perhatian sesiapapun.
Kali ini mereka telah membuat pemasangan lampu krismas terbesar di dunia telah dilakukan di Pulau Nagashima, Jepun pada 3 November yang lepas. Seluruh pulau ini kini nampak begitu menawan. Bagi yang berminat, anda boleh terus ke taman yang terletak dalam pulau ini dan dibuka dari jam 9 pagi sehingga 9 malam. Jangan risau sebab lampu ini hanya akan diturunkan pada 31 Mac 2013.





















p/s : pemandangan yang cantik kan? ^_^

Assalamualaikum .. share sumthing ..

Salam kawan-kawan

Maaf lama x post anything .. Bz lately .. biase la kahir tahun macam2 mende kene settle n byk program.. dalam masa yang sama kene tanggung kerja plak .. aduhai .. nak wat camne .. org dah amanahkan kat kita ..so buat je la...

Ari ni nak kongsi pasal design jam .. nik jugak la .. meh kita share...
















 
Wassalam...

Tuesday, 23 October 2012

My Feveret Ice-Cream

  
 
 
 
 
 
~ Assalamualaikum ~
 
Nampak pic kat atas tu? haaaa.. tats my faveret ice-cream ... mmg xde sorang pon leh share ..hahaha...
 
Jemput mamam ye .... yum yum yum
 
 
Wasalam

Monday, 22 October 2012


 
 
~ Assalamualaikum ~
 
Selamat pagi semua. Hari ni Misz happy sangat . Sebabnye .. hehe . Ade lah ..
 
Hari ni misz nak share satu artikel . Semangat sukarelawan orang kita . Ramai sebenarnya sukarelawan/sukarelawati kita yang berada di luar negara . Tak banyak sedikit pon dapat meringankan beban dan derita orang-orang tempatan negara tersebut. Banyak senario yang mereka alami seperti dibaling batu, ada yang menjadi mangsa penculikkan oleh pihak pengganas, ada juga yang merasakan payah jerih seperti penduduk tempatan dan pelbagai lagi .
 
Misz rase ade gak blogger diluar sana yang tertarik untuk menjadi sukarelawan yang aktif . Misz akan kongsikan senarai website NGO sukarelawan yang terdapat di MALAYSIA beserta borang online sekali ..
 
 
 
 
 
Orang ramai dipelawa untuk menyemarakkan usaha mewujudkan Gelombang Kesukarelawanan di kalangan rakyat Malaysia.
 
Apa macam ? Ade bran? Haruslah bran kan? ..kita kan Orang Malaysia .
 
Malaysia Boleh
 
Wassalam dari Misz
 
** pssstt  : Jangan lupa baca artikel bergambar tu er ... huhuhu
 
 
 
 

Selamat Petang To All Bloggers




~ Assalamualaikum ~
 
Lama rase x masuk blog ni .. maaf la sebab misz jarang sangat login bloggy ni .. bz sket ngan kehidupan dan pekerjaan ...
 
Hari ni misz nak kongsi satu perasaan yang misz sendiri tak tau camne nak ungkap ..
Dalam rase sedih ade satu rase yang seperti diri kita ni tidak dihargai ..
Adakah rasa itu hanya permainan emosi atau memang benar-benar diri ni rasa camtu ..

 
Dalam kehidupan setiap manusia mmg ade masanya sibuk dan kadang-kadang kita rasa
kita x dpt nak cope dengan kesibukan yang melanda pada hari itu .. Tapi x bermakna kita x punya masa untuk meluangkan sedikit masa untuk diri dan insan dihati ... Walaupon misz sibuk tapi misz akan pastikan ada masa yang misz peruntukkan untuk si dia , walaupon masa itu 1 minit sblm misz tidur ... Just imagine tat im always think about him although im really bz ..

 
for me in relationship, we need to give and take ... Ask a feedback ... And the most important is two way communication tat is really smooth ... The worst ever are jump into conclusion n do his own assumption .. OMG .. please ..im not u n u cannot assume tat im like u ..
Ha kannn .. speaking dh plak .. huhuhu ..

 
Ya la ..sometimes kita tak bleh sangat nak ikutkan sangat kehendak hati dan perasaan .. tapi hati harus dipujuk dan diredakan ... salah satu cara dengan meluahkan .. Bukan ape ..Manusia ni pelbagai ..Hati dan mulut adalah anggota yang berlainan .. Mulut kata lain ..hati kata lain.. memang mulut kata sayang .. mulut  kata kasih , tapi x semestinya sinonim dengan hati ..

 
Andai diberi kekuatan , akan misz berterus-terang dan bertanya bertentang mata .. mudah-mudahan dapat selesaikan masalah ni ...

 
Andai ade blogger-blogger yang pernah punya perasaan yang similar macam misz , boleh la kita bertukar2 pendapat dan fikiran .. Mana tahu kita dapat solusi yang terbaik ..

 
Sudah dulu dari Misz untuk petang ini ..
See ya in the next  >>  Story ..
 
Wasalam & Bubbye


Friday, 8 June 2012

Saya di Kampung Halaman

Assalamualaikum..

Saya berada di kampung halaman dr 7 hingga 10 jun 2012 ..
rindu nya dengan katil saya ..haha ... bukan tu yg sgt saya rindu 
tapi family sy yang sgt saya sayangi ..

Malam esok kami akan adekan mkn malam ..
wah menu-menu yang sedang difikirkan :

BBq : Lamb Shoulder Black Papper
Meat black papper
Prawn Black Papper
Squid Black papper 

Add On : Spagetti Meat Bolognaise 

Hahahaha ... Insyallah esok misz akan upload pic k ...

Huhu ... TAta

wasalam...

Tuesday, 5 June 2012

Share My fav Song ..huhu



Assalamualaikum ...



Ini adalah salah satu lagu feveret misz dan lagu ni ada serba sikit jalan ceritanya berkait dengan kisah perjalanan percintaan Misz skang .. huhu

Semuanya secara kebetulan ... Tapi alhamdulillah misz bersyukur dipertemukan dengan si dia yang memahami dan mempunyai ciri2 pemimpin yang misz idam2kan selama ini ..


ABANG terima kasih kerana menerima sayang seadanya ...
 Insyallah segala suka duka kita akan lalui bersama ...


Luv U Abang ....