Marquee

Saturday, 21 May 2011

Gaya Ala-ala Siti

Gaya Siti






~ Assalamualaikum ~

Hi guys , hehehe .... kali ni I saje je nak tunjuk buang tabiat I... hehehe
Amacam ada gaya Siti Nurhaliza x ? huhuhuhu ... 
Actually sebelum dia kawen ngan Dato' K, she is my idol ,
tapi after her marriage i x berapa sangat la ...
But still gaya ngan sora dia masih I suka ...
Ni Antara gaya dia yang I suka, walaupon orang kata gaya ni x tutup aurat,
but still i like.... make me so cute ...wakakaka ( Perasan dah sampai ) ....
Ok la guys ...kalau u all ader masa comment la pic I ni.... huhuhu...
Tata ..... 



Wednesday, 18 May 2011

~Rindu~

Manchinchang Mountain ....









~Assalamualaikum~

Guys .... huhuhuhu... Cam dah lama x update ... 
This time i nak share pasal Manchinchang Mountain kat Pulau Langkawi Pearl island...
Pengalaman pertama naik manchinchang ni memang wuuuuu takot....
Kalau naik genting i berani seratus kali pon x pe...
Tapi kalau yang ni... adoiiiiiyaaiiiii....mmg nak tercabut kaki ngan jantung.....
Pergghhh.... Ngeri abis......
Kat atas tu sebahagian gambar yang diambil di atas gunung tu....
Penduduk tempatan cakap gunung ni ada sejarahnya ....
Dorang cakap kalau tgk betol-betol bentuk gunung ni macam orang kene cincang...
Tapi aku penat merhati gunung ni dari jauh x de pon bentuk kene cincang...

 Ni la bentuk Gunung Manchinchang Dari Airport .... Ada Macam bentuk orang kene cincang x? huhuhuhu .....   pening aku  perhati dengan teliti .....

Tapi guys pi sini memang best r......memang bebaloi....... Sila la berkunjung ke Pulau Mutiara Langkawi ....





Open Your Eyes & Bukalah Matamu



Versi melayu ......





Versi English....

Sepanjang Hidup ( The Rest Of My Life ) -Maher zain Versi Melayu




Aku agak terkejut ada lagu ni dalam versi melayu.... really amaze....

Klip Video "The Rest Of My Life" unOfficial ..... Can Make Me Cry doh....




Tersentuh apabila melihat video ni...walaupon bukan video rasmi The Rest Of My Life nyanyian Maher Zain , tapi terjatuh juga air mata aku yg bertakung. . Mengenangkan nasib aku ni... Boleh ke aku dapat seseorang yang setia menanti aku sampai akhir nafas aku di dunia ni..

Erm, macam mana sayangnya suami pada isterinya dalam video tu, macam tu juga la aku inginkan .. Really tersentuh ... Ya Allah , boleh ke aku miliki insan yang sebegitu rupa .. Penuh dengan kasih sayang, cinta yang mendalam, setia menghadapi segala..

Aku Sentiasa berdoa agar tuhan turunkan insan yang macam ni .... Biar la dia sederhana, tapi kalau dia tahu tanggungjawab dia insayallah bahagia .... Bunyi macam desprate kan... tapi aku bukan desprate ...cuma inginkan sesuatu yang terbaik ... Insyallah ..

Sunday, 1 May 2011

One Nation Emcees - Apa Ku Kisah (MTV @ Muzik25)






Lagu ni ader kene-mengena ngan perjalanan kisah cinta misz yang lalu...really piss off.. tapi nak wat camner kan... wat tak kisah je la.... Share ngan u all k...listen... kat bawah ni ada lirik....

Bercerita lagi lagi dan lagi
Tentang penggantiku dah kau jumpa
Uh dia lebih bergaya
Bicara semanis kola
Dia itu dia ini dia la la la

Verse
Mungkin kau tak tahu
Ku tak seperti dulu
Selama bersama
Ku bukan dicinta tapi diperguna
Hanya sia-sia


Chorus
Apa ku kisah
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah
Apa ku kisah
Apa apa ku kisah
Apa ku kisah apa ku kisah

Dulu ku memang naïf
Sekarang dah naik tarif
Keinsananmu hilang
Janji langsung tak pegang
Aku tak kisah sama siapa engkau bersama
Kau umpama musuhku untuk sekian lama

Kepala pusing
Pusing tidak menentu
Aku bosan caramu
Buatku bercelaru
Orang suka kata-kata yang dusta
Sebelum kau jadi ratu
Baikku jaga (ka-ching) di saku

Ulang Verse
Ulang Chorus

Tak kisah tak peduli
Di sana kau berdiri
Rasa resah gelisah
Kerana ku tak peduli
Dengan segala kata janji
Yang tak mungkin terjadi
Tak mungkin terjadi