Marquee

Friday, 29 April 2011

Majlis Perkahwinan Putera William Dan Kate Middleton





Sangat sederhana tetapi terlalu elegent dan eksekutif.... WOW ... tapi cuba perhatikan putera harry ... he seems so sad...very sad...apa yang ada dalam kepala dia er? erm... but i iknow u r strong your highness...

Istana Buckingham LONDON


Description
.From Wikipedia, the free encyclopedia
Buckingham Palace adalah kediaman resmi ratu Inggris di London. Istana ini adalah tempat untuk peristiwa-peristiwa kenegaraan, tempat menyambut tamu negara, dan tempat kunjungan pelancong. Seringkali dalam masa-masa kegembiraan, krisis atau perkabungan, tempat ini juga menjadi pusat berkumpul untuk masyarakat Britania Raya.

Bangunan ini sebelumnya dikenal dengan nama Buckingham House, gedung yang dipergunakan sekarang ini dan menjadi tempat kunjungan dari pelancong asing, sebenarnya adalah sebuah balai kota yang dibangun untuk Duke of Buckingham pada tahun 1703 dan diambil alih oleh George III pada tahun 1761 dan dijadikan sebagai rumah pribadi yang dikenal sebagai "The Queen's House". Bangunan ini sudah mengalami pengembangan dari sejak dibangun, secara dasar oleh arsitek John Nash dan Edward Blore, sehingga menghasilkan tiga gedung sayap tambahan dari halaman tengah. Buckingham Palace akhirnya menjadi kediaman resmi dari keluarha kerajaan Britania Raya sejak pertabalan Ratu Victoria pada tahun 1837. Penambahan terakhir dari gedung ini dibuat pada akhir abad ke-19 dan awal dari abad ke-20, termasuk di dalamnya bagian depan yang sering kita lihat sekarang dari Buckingham Palace. Bangunan ini juga masih beberapa kali direferensikan sebagai "Buck House".

Source
.Description above from the Wikipedia article Istana Buckingham, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors here. Community Pages are not affiliated with, or endorsed by, anyone associated with the topic.

Tuesday, 26 April 2011

Berikut adalah antara Menara-Menara Tinggi di DUNIA ... I'm really proud bcoz Menara KLCC still on the list......

 Gambar diatas ini adalah senarai Menara-Menara yang tertinggi di dunia

 Ini adalah Menara Abraj Al Bait yang dibina di Mekkah..  Masih dalam progress. Tapi I rasa amat berbangga kerana Satu Menara yang besar dan tinggi akan dibina berdekatan dengan kawasan Kaabah..... Alhamdulillah Syukor Kepada Allah mengizinkan Umat Islam membina satu mercu yang amat indah

Bangunan Burj Dubai masih dalam pembinaan. Mercu Megah Dubai tp ini bukan menara tertinggi didunia kerana Dubai akan membina sebuah menera baru yang lebih tinggi dalam masa terdekat. 

Menara Spire yang berada di Chicago. Menara yang direka seperti GERUDI.. Tinggi mencecah 609 meter lebih. Sangat anggun apabila waktu malam.

China 117 Tower nama diberi... Reka bentuk mercu yang cantik dan megah. Menjadi Kebangggaan Rakyat China

 Empire State Building yang berada di tengah-tengah bandar New York yang agak senior diantara menara-menara yang lain. 

 Freedom Tower adalah salah satu menara tertinggi di New York

Inilah menara yang bakal mengatasi ketinggian Burj Dubai iaitu Nakheel Harbour And Tower di Dubai.  Sangat Canggih.

Ini adalah mercu yang telah menjadi kebanggaan MALAYSIA ... Kuala Lumpur Convention Center ...

Shanghai World Financial Center Salah satu bangunan tertinggi di China


 
Kalau ada rezeki nak sangat pi ke tempat-tempat kat atas  ... Best ...Mesti mengkagumkan....

Monday, 25 April 2011

Ni satu video yang cukup2 dan terlalu amazing....dalam perkataan lain " WOW " .. Sama sama kita share video ni k...




kalau ader sapa2 yg nak share video yg unik2 dan best sila la join....

TQ

Thursday, 21 April 2011

Bangunan-Bangunan Pelik Dunia

Guys... kali ni i misz infinity nak keluarkan gambar-gambar bangunan yang pelik2 dan mengkagumkan .... I like infastruktur bangunan yang macam ni... amazing sangat....


              Bangunan  yang akan di bina di Pulau Pinang dengan rekaan yang 
amat canggih bakal terbina disana
     Satu lagi bangunan sophisticate negara akan dibina


Rumah x simetri

Macam belum siap tp dah siap sebenarnya


Rumah  ni Cute Abis

Bangunan ni I geli nak tgk tp Bangunan pelik yg teramat sangat

Ni Rekaan bangunan  yang  for me canggih

Ha ha ha ... Ni memang pelik dan menarik...

Rekaan yang pelik...nampak macam tak stabil

Cantik

Bangunan Cumil

Amik Kau....bangunan bentuk peluru

Nice Guitar building

Rumah ni x PELIK mana cuma situasi dan kawasan je yang pelik

Macam kepala Alien

 Bangunan Macam syiling Yen


Rekabentuk bangunan diatas  yang menarik... Really tertarik ....  kalau la dapat pi tgk sendiri kan best...huhu

Friday, 8 April 2011

IntrO

Assalamualaikum ..

Bismillahirahmanirohim ....Hadirnya saya di blog ini ..eh..hehehe...macam nak bagi pidato pulak...

Orait..lets begin here.. empunya nama Maizatul but all my pren called me Mai aka Maie Jasa ....Dalam FB pon Kalau nak search for me just type Maie.Jasa ....

Work as civil Officer @ RMP .. RMP ha...better u search by urself... nevertheless im not a kepohche who always bother others people matter....no no no ... im not like tat k....huhhuhu..

Well the modus operandi I open tis blog just for occasional / santai ... Just as my middle man for any of my discussion or any joke or any hot news from somewhere anywhere... berapa banyak any daa....

Sorry la guys... im using broken english coz better for me to communicate with other bloggers .. im not a teacher or phd doctor using a formal way of communication ... well ...for me bahasa kedai KOPi is much better...

K Guys.. see you as soon as we could k... x sabar gak nak dapat 1st comment...hehehe ...

sweet kiss from me


Misz Infinity ...@-;- .