Marquee

Tuesday, 13 January 2015

YA ALLAH,BERIKAN AKU KEKUATAN SEPENUHNYA....

ســـــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Ya Allah izinkan aku menulis luahan hati ini
bukan untuk meminta simpati tetapi untuk meredakan hati


telah kau titipkan aku seorang lelaki pada suatu hari itu
kau izinkan dia hinggap di hati ini
kau pamerkan segala cirinya padaku
kau bukakan hatiku untuk membuka pintu itu

"Ya Allah adakah dia yang Terbaik buatku" ku berbisik disaat itu
ku Berdoa semoga kau tunjukkanku segalanya
dan disaat dia memberikanku harapan
kau terus izinkan ku melangkah kehidupan itu
kau suburkan rasa didalam hatiku
ku syukur diatas kurniaanmu itu
Ucapan Terima Kasih untuk mu selalu di dalam Sujudku

Namun cerita lain yang kau persembahkan buatku
Ya Allah aku tahu kau selalu Inginkan yang terbaik untk Hambamu
ku Pasrah ku akur dengan Jalan Ceritamu
Kau kuatkanlah aku
Aku merayu padamu didalam setiap doaku buatmu


Ya Allah…
Berikan aku kekuatan di saat aku rebah

Berikan aku Ketenangan di saat jiwa ku patah
Berikan aku kedamaian di saat hati dan jiwaku kusut dan terbelah
Berikan aku seluhur kasih sayangMu…
Berikan aku semurni cintaMu
Berikan aku semua rasa – rasa itu…

Tuesday, 6 January 2015

Arrgghh .. AKU SUNYI !!!!

Salam ...


Arrggghhh.. Aku Sunyi !!! ..

Hahaha.. mesti korang terkejut kan .. saje je ... Tu adalah script dari cerita Manisnya cinta di Cappadocia .. Cerita tu ade sket2 terkait dengan hidup Misz .. Jodoh memamg liat .. Wallahualam x tau la kenapa.. Sejak Si Dia Pergi untuk selama-lamanya , my love story mesti terkene ngan orang yang x sepatutnya .. Aihhhh ..

Betol kata FAZURA .. terkadang rasa sunyi tu datang dengan sendirinya .. x tau la er .. mungkin sbb tgk adik2 dah kawen .. dah Ade ANAK ..  Naluri Seorang Perempuan mungkin memang begitu .. Yang makin risau ialah MAMA eden ler .. Adoi hai ... penat nak jawap soalan dia ..  hahaha..

Insyallah, aku percaya jodoh Allah tentukan .. Lambat atau cepat yang penting dia turunkan insan yang dapat menunutun aku ke jalan kebaikkan ..

 Rezeki Allah Amat Luas ...

See ya Later k .. 

Salam


With my Lil Nephew

Selamat Tahun Baru 2015

Salam Bahagia semua,

Selamat tahun baru ,

Bila sebut tahun baru mesti orang akan tanya pasal azam... Erm .. Kalau misz xde plak azam baru cuma meneruskan azam lama yang belum tercapai lagi.. X banyak tapi perlu selesaikan dan capai azam tersebut baru boleh proceed yang baru ..

Haha.. mesti korang fikir , susah sangat ke azam misz ... xde susahnya .. Mungkin belum diizinkan oleh Allah s.w.t.. Usaha untuk capai dan genggam erat serta jangan sampai terlepas dan keciciran ... hahaha.. amboi .. Ayat macam ape je ..

K la Geng ... leave it to Allah and we Just Do It  ( macam NIKE lak .. haha ) sampailah tercapai ..

Love u Geng ,

Salam